Субота, 18.05.2024, 07:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Зверніть увагу
НАШ НОВИЙ САЙТ - KUMPURANTA.COM
Меню сайту
Вхід на сайт
Архів записів
Наше опитування
Що Вас приваблює в Кумпуранті окрім ЗП? (можна вибрати декілька)

Всього відповідей: 858

Чи корисна інформація на сайті?
Всього відповідей: 65
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
News
Головна » 2018 » Лютий » 5 » Етап 2. Отримання дозвільних документів
19:51
Етап 2. Отримання дозвільних документів

      ІНФОРМАЦІЮ ОНОВЛЕНО 26.04.2018

   УВАГА! Нарешті запрацювала електронна система подачі документів на сезонний сертифікат. Починаючи з 26-го квітня 2018 року, для наших працівників з'явилась можливість скористатись новою процедурою. Зокрема, не потрібно оплачувати СВІФТ платіж через банк, оплата здійснюється онлайн напряму під час подачі документів (дешевше ніж в паперовому вигляді), відпала необхідність друкувати та заповняти БЛАНК. Для отримання детальної інформації звертайтесь до нас через електронні канали зв'язку.

   Для осіб, які пройшли відбір на цьогорічну сезонну роботу у Кумпуранті, розпочинається наступний етап – підготовка необхідних документів.

   Декілька слів про зміни в законодавстві Фінляндії, які набрали чинності  1-го січня 2018 року. Відтепер, щоб мати право працювати на сезонних роботах, необхідно отримати так званий сезонний сертифікат від Міграційної служби Фінляндії. Цей дозвіл не є візою і видається у формі окремого документа. В ньому зазначається ім’я роботодавця, ім’я працівника та конкретний період роботи, який не перевищує 90 днів. Без сертифікату працівник не зможе офіційно працевлаштуватись та отримати податкову картку. Сертифікати видаються ЛИШЕ власникам біометричних паспортів за умови відсутності порушень вчинених на території дії Шенгенської угоди.

   В’їзд до Європи буде здійснюватись на підставі безвізового режиму, проте працювати на території Фінляндії можна тільки за наявності сертифікату. Змінити місце роботи у межах Фінляндії можливо лише з дозволу роботодавця, ім’я якого вказано в сертифікаті.

   Стара система (сезонні візи у не біометричні паспорти) ще діє, але вона теж змінена в сторону ускладнення для роботодавця. Через це з фермером узгоджено, що оформлення дозвільних документів відбуватиметься ТІЛЬКИ по біометричним паспортам, тобто будемо отримувати лише сезонні сертифікати, а не візи.

   Також попереджаємо осіб, які раніше працювали в Кумпуранті по польських (чи інших шенгенських візах/дозволах), що відтепер вони не дають права на сезонну роботу. Вам теж необхідно оформляти сезонний сертифікат заздалегідь, тобто до приїзду в Фінляндію.

   Просимо звернути увагу на те, що згідно із законодавством Фінляндії, Міграційна служба може розглядати подані документи до 3-ох місяців. Враховуючи весняний ажіотаж, радимо не затягувати процес отримання сертифікатів і виконувати наші інструкції вчасно. Стандартний час розгляду на практиці складає 3-7 тижнів.

   Звичайна паперова система подачі (про нову електронну систему читайте на початку публікації):

Для того, щоб отримати сертифікат та право працювати у Кумпуранті, необхідно:

1. Мати закордонний біометричний паспорт;

2. Оплатити у будь-якому банку, який працює з SWIFT платежами (СВІФТ-платежі), послуги Міграційної служби Фінляндії з розгляду Вашої справи за наступними реквізитами:

Країна отримувача: Фінляндія

Банк отримувача: Pohjola Bank Plc (OP CORPORATE BANK PLC HELSINKI FINLAND)

BIC-код банку: OKOYFIHH

Номер рахунку IBAN:  FI5050000121502982

Отримувач: Finnish Immigration Service

Поштова адреса отримувача: P.O. BOX 18, FI-00581 Helsinki

Коментар до платежу (призначення платежу): Petrenko Petro kausityotodistus

Для користувачів Приват24: платіж відноситься до групи «Податки, збори, штрафи, соц.виплати…», підгрупа «Оплата держ. послуг», коментар до платежу той самий - Petrenko Petro kausityotodistus

Сума: 100 євро

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Petrenko Petro заміняємо на своє прізвище та ім’я згідно із закордонним біометричним паспортом!

Банк бере комісію за переказ, наприклад Приватбанк – 10-12 євро. Про можливість оплати СВІФТ-платежу гривнями уточняйте в банку.

Реквізити окремим PDF-файлом можна скачати -->тут<--.

3. Роздрукувати спеціальний БЛАНК та ЗРАЗОК заповнення (обидва містяться в одному файлі), які можна скачати -->тут<--. Заповніть БЛАНК кульковою ручкою відповідно до ЗРАЗКА.

4. Відсканувати (фотографування на телефон чи фотоапарат НЕ допускається!) у ЯКІСНОМУ КОЛЬОРОВОМУ режимі та зберегти ОКРЕМИМИ файлами (можна у форматі PDF або JPG, але у першому все ж таки краще):

4.1. 1-ий розворот закордонного біометричного паспорту та, якщо такі є, всі інші розвороти, які містять візи/штампи/відмітки – ім’я файлу вкажіть «паспорт»;

4.2. Квитанцію про оплату послуг Міграційної служби Фінляндії - ім’я файлу вкажіть «квитанція»;

4.3. Заповнений (в т.ч. підписаний) БЛАНК (див. вище) - ім’я файлу вкажіть «бланк»;

5. Надішліть всі три файли на електронну пошту ilovekumpuranta@gmail.com  Тему листа вказуємо як прізвище та ім’я. Можна надсилати декілька листів з однієї адреси, але кожен з листів має містити документи ТІЛЬКИ ОДНІЄЇ людини та мати РІЗНІ теми – прізвище ім’я.

Наприклад:

Тема листа: Петренко Петро

Текст листа: порожньо (або можете вказати власний коментар чи примітку щодо документів)

Додатки до листа (вложения): паспорт.pdf, квитанція.pdf, бланк.pdf

   Після того як ми отримаємо Ваш лист, буде сформована міграційна справа, включаючи всі необхідні запити, додатки та документи від фермера. Ця справа передається роботодавцю у Фінляндію. Він переправляє її до Міграційної служби, яка і вирішує питання видачі сертифікату. У разі позитивного рішення, оригінал надсилається роботодавцю. Про факт видачі сертифікату ми повідомляємо працівників через сайт (опублікуємо список прізвищ).

    У випадку виникнення питань – звертайтесь!

Переглядів: 1131 | Додав: msmweb | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Безкоштовний хостинг uCozCopyright SergM © 2024 Сайт створено для обміну інформацією з працівниками нашої ферми та без мети надання платних послуг чи отримання прибутку